…Och lite mer otraditionella kort

Kanske är du vid det här laget lite less på alla färdiga tomtepapper och vill göra ett personligt julkort? I detta inlägg visar jag två väldigt enkla sätt att göra egna bakgrunder, dels med distresser och dels med glimmer mist. Jag har visat en liknande tutorial på just detta tidigare men det här är enkla snabbvarianten. 🙂


Här är distresskortet, med embossade kanter och en mörk, cool stil. Kanske till gothtjejen som kräks på alla gulliga tomtar och domherrar och vill att julen helst ska gå i svart? 😉


Och här är mistkortet i ljus, lite shabby stil. För skojs skull använde jag samma julstämpel för att visa hur totalt olika de båda korten blev trots detta. Det är det som är så roligt med att göra egna bakgrunder!

 

Det du behöver är albumpapper eller vit slät cardstock, ett vattenavvisande underlägg (till exempel en bit vaxduk eller ett evighetsbakplåtspapper från Clas Ohlssons), distressdynor, en sprayflaska med vatten, ett verktyg att gnugga in färg med (till exempel en makeupsvamp), stämplar & stämpeldynor, masker för att skapa mönster, glimmer mist förstås och gärna embossingpulver i olika färger. En embossingfön behövs egentligen inte men skyndar på processen.

(Ja, jag sitter på köksgolvet och pysslar – det var enda stället med fungerande fotoljus. Vad gör man inte för bloggläsarna? Hihi!)


Börja med att helt enkelt dra distressdynan över ditt underlägg. Du kan använda en färg eller flera. Jag använder här två blå nyanser, Faded Jeans och Chipped Sapphire.


Spraya sedan vatten på färgen; distresser reagerar nämligen med vatten och bildar små droppar som bilden visar.

Lägg på papperet mitt på färgdropparna och dutta runt det så att det får färg på sig. Oroa dig inte om det blir vita fläckar kvar. Du kan låta nu det lufttorka eller torka med embossingfön.


Gör sedan om processen tills du är nöjd med mönstret. Som du ser eftersträvar jag imperfektion, jag vill att det ska se lite slarvigt och kladdigt ut – det är det som är snyggt!

Nu är det dags att gå loss med dina stämplar. Jag har här stämplat runt kanterna och även embossat så att motiven skimrar lite. När jag känner mig klar så avslutar jag med att försiktigt gnugga in en mörk distressfärg runt kanterna så att bakgrunden liksom ramas in.


Att mista en bakgrund går både snabbt och är superenkelt. Jag lade helt enkelt en utstansad klocka ovanpå mitt papper och sprejade generöst med Sea Glass, en turkos färg som passar perfekt i ton med distressfärgen Tumbled Glass. Jag tog bort klockan, torkade med fönen och stämplade och embossade med vitt embossingpulver. Rugga lite kanter, montera på kortstomme, på med lite pearl maker och lite blommor – färdigt!

Tack för titten!

Anneth/Lillnettan

3 reaktioner på ”…Och lite mer otraditionella kort

 1. Oj, vad jag önskar mig i födelsedagspresent… bra fråga… fler vänner?, ett jobb?:P
  Men annars en väldigt enkel taklampa, kläder, presentkort, nya mp3-hörlurar med bra ljud anpassade för träning, lakan, bestick där kniven är sån mer vass/taggig. Ja lite sånt smått o gott.. 🙂
  Ja det är faktiskt jättemysigt med katt, mysigare än jag trodde, men det är nog framförallt också för att katter är lite mer självständiga än hundar och sköter sig ganska så mycket själva. 🙂
  Fast det är lite trist nu om hon ska ha kattungar, det kommer bli ganska svårt att hitta hem till alla.

  Ja jag önskar att jag kunde njuta av julen som alla andra, men jag känner bara måsten och stress och att allt kostar.
  Men måste vara mysigt att kunna njuta av det så och tycka att den är riktigt mysig, det gör nog vinterhalvåret lite enklare när det är både mörkt och kallt. 🙂

  Ja, absolut det vore jättekul att få ett julkort! 🙂
  Mailar över adressen.

  Kramar!

 2. Förresten… får hoppas ni båda tål katter så ni har möjlighet att skaffa en när ni känner för det! 🙂
  De är verkligen jättemysiga! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s