Tänd ett ljus…

…Eller trettiotre…. 😉 Här är ett beställningsarbete som jag hållit på och pysslat med en tid. Vi har tur som bor nära Liljeholmens ljusfabrik, där finns mängder av fina ljus till bra priser.

I går kväll hjälptes vi åt med tagsen;  färgade in, stämplade, embossade lite och knöt till sist fast dem med hampaband, så nu är de helt klara – elva ”paket” med tre ljus + tändsticksask i varje.

En liten närbild. 🙂 Stämplarna är från Kortmakaren och de toppenbra kanisterpåsarna från Sykompaniet.

Vill du också stämpla på ljus? Har du en embossingfön är det superenkelt. Här är en tutorial som duktiga Christine/Tyras matte har knåpat ihop, det var den som jag utgick från. I stället för servett kan man använda vitt silkespapper eller till och med ett lager toalettpapper. 😉 Man kan också färglägga motivet med till exempel Promarkers eller Copics innan man fäster det på ljuset – tänk då på att lägga ett skydd under papperet för pennorna blöder igenom rejält och färgar underlaget också.

Du kan självklart fortsätta att dekorera ljuset sedan också; antingen genom att göra ungefär så här och fästa blommor etc. med brads som man trycker in i stearinet, eller (den lite mer flamsäkra varianten) genom att göra en ”gördel” i papper och fästa dekorationerna på den – den går ju lättare att ta bort när man sedan tänder ljuset. (Cred till Vilda Stamps och Hellenbell som ligger bakom de fina alstren som jag länkat till.)

Tänk på att se till så att motivet fäster ordentligt på ljuset när du värmer fast det; annars finns risken att papperet som inte är ordentligt fäst flammar upp när det brinner. Som alltid ska man hålla koll på brinnande ljus, och kanske lite extra när de är dekorerade. 🙂

Kram på er!

2 reaktioner på ”Tänd ett ljus…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s