Eleganta vintageskor med Primas Fairy Flora

Har ni sett Primas serie Fairy Flora? Papperen ser ut att vara målade med mister och vattenfärger och ger liksom ett drömskt, älvlikt intryck – perfekt till disiga höstfoton tagna i skogen kanske? Jag har länge velat testa att altra skor och tyckte att papperen jag fick i DT-paketet från Scrapgalen skulle passa fint!

The Elegant Shoe Tutorial” av Terri som har bloggen Artful Affirmations hittar ni här tillsammans med en mall att skriva ut. Mallen och videobeskrivningen erbjuder flera varianter av skor och jag har testat två olika – här med en liten klack och en liten böj på ovanstycket framtill (där jag har satt pärlorna).


En sko till en älvdrottning eller prinsessa kanske? 😉 Oväntat lätt att göra bara man är noggrann och har bra, stadiga mallar att utgå från – jag hade ingen kartong så jag öppnade en ny förpackning makaroner, hällde dem i en påse och tog asken (och blev kärleksfullt klassad som ”galen” av min man på köpet).

En bra utgångspunkt tyckte jag var att inte spara på krutet. Jag har använt distresser (både runt alla kanter och för att stämpla små fläckar vid hälen inuti skon), glimmer mist (här använde jag Iridiscent Gold, en färglös mist med guldglitter), glitterlim, spets och pärlor.

Blomman är från Vivian – Anastasia och matchar papperet väl. Kika gärna igenom Scrapgalens blomförråd, här gömmer sig många blommor som skulle se perfekta ut framtill på en sko.

Den lilla klacken gjorde jag av ihoprullat papper och en knapp, easy peasy. Spetsen hittar ni här.

Nu är det dags för mina favoriter, sko två och tre som utgör ett par! Utan klack, med rak kant på ovandelen men mycket mera upphöjda framtill som ni kan se – här går det lätt att peta ner en bit choklad eller en annan liten gåva.

”Love You” är utstansat med alfabetet Haunted. Stora sockrade rosor (Love Letter Roses) finns här i rosa, blåturkosa, orange och lila nyanser. Nålarna är tyvärr slutsålda sedan länge, men det finns helt fantastiska pins med antikt utseende här.

Tack för titten – och som vanligt, kommentera gärna! Hör av er om ni har några frågor så ska jag göra mitt bästa för att svara på dem.

Kram Anneth

5 reaktioner på ”Eleganta vintageskor med Primas Fairy Flora

 1. Wow! Du är helt otroligt duktig tjejen! Helt fantastiska skor!! 😀
  Å jag undrar varför jag inte har lagt till dig i min ”bloglovin-lista” tidigare!?!? Ska genast göra det så jag inte missar dina uppdateringar!
  Massa kramar

 2. Superfina! Primapappren passar ju perfekt och med de rosorna till… WOW!

  Vad gullig du är som erbjöd mig dina rub ons! Vill du inte ha dem så tar jag gärna emot dem, men så klart vill jag betala för dem!

  Ha det så bra!
  Kram
  Linda

 3. Åh nu har jag letat för jag vet att du har gjort dessa underbara skor fick inget svar så jag vet inte vad dom hette så jag hittade andra när jag googla men inte lika fin som denna.. så tack för du delar med dig så att ja kunde hitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s