4-Drawer Card med julens Bo Bunny

Sommaren är över, den härliga hösten är på väg och årets julkollektioner har så sakteliga börjat droppa in i scrapbutikerna. Även om det bara är september så njuter jag av att kolla in alla nya papper och dekorationer som anländer – visst blir de finare för varje år?

Här har jag som årets första juliga alster gjort en sorts adventskalender till mina föräldrar – ett så kallat 4-drawer Card i lite modifierad tappning. Tanken är att fylla lådorna med fyra sorters pappersinslaget godis, typ Geisha, Dumlekolor, Marianne och Twix, och låta en låda öppnas varje adventsmorgon för att avnjutas till morgonkaffet.

Hur gör man denna då, undrar ni kanske? Jag har hittat två lite olika beskrivningar för er att följa, här och här – båda tjejerna är jätteduktiga och förtjänar mängder av beröm. De har dessutom orkat sitta och vika små askar till sina alster, men så mycket tålamod har minsann inte jag! Jag tog helt enkelt fyra stora tändsticksaskar och slog in dem i vit cardstock, som jag därefter chalkade och sedan dekorerade med brun cardstock, mönsterpapper och glitterlim. Plättlätt och jag slapp få gråa hår på kuppen (alter är som ni kanske vet inte alls min grej, jag blir galen av att hålla på att mäta och vika och sådant).

Jag satte fast små handtag i askarna och limmade fast dem på en bit pappersinslagen wellpapp. En bra och stadig wellpapp från Inkido hittar ni här – jag skar ut två ark som var 21 x 21 cm stora och slog in dem i två ganska neutrala julpapper från förra året. Efter att limmet torkat limmade jag helt enkelt den andra wellpappbiten ovanpå askarna, som en stor glassandwich.

Bara det roliga kvar, att dekorera förstås! Jag har använt mönsterpapper från Bo Bunnys julserie Noël, som har traditionella färger i rött, grönt och guldgult och vars papper ser så där härligt slitna och gammaldags ut. Julrosorna heter Holiday Celebration – Poinsetta (röd) och Snow Drop (vit) och den magnifika djupröda rosen tillhör en förpackning som heter Roses of Spain – Minstrel.

Stämplarna är från Inkido, en av mina största favoriter när det gäller stämpelmärken. Mängder av fluid chalk, 3D-kuddar och guldstickles bidrog till juligheten och den slitna looken; alla ytor är ruggade med min edge scraper eller helt enkelt rivna för hand.

Det naturfärgade papperet är en del av en förpackning för löv från Prima; den var så fin så jag chalkade den och lät den vara med. Jag har stämplat och embossat inkido-stjärnor med matt guld och därefter målat över hela ytan med Clear Rock Candy, genomskinlig crackle paint. Sedan avslutade jag med att duscha hela alstret i mängder av den färglösa men lite guldglittrande glimmer mist-nyansen Iridiscent Gold. Wow!

Tack för titten – jag blir såå glad för en kommentar!

4 reaktioner på ”4-Drawer Card med julens Bo Bunny

  1. Åååh, tusen tusen tack fär din värmande kommentar i min blogg! Jag blev så glad!!! ♥

    Riktigt riktigt snygg ask du har gjort oxå! Diggar speciellt de blingade kanterna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s