Mixa och matcha!

Jag är usel på att använda spill. Inte så att jag är en dryg scrap-primadonna som bara kräver nya grejer hela tiden – det är snarare för att det nästan alltid blir fult när jag försöker arbeta med mina rester. Jag vet verkligen inte varför! Det blir som i den där sagan om skräddaren som ska sy till ett stycke tyg för en kund, det blir fel och tyget blir mindre och mindre tills det inte ens blir en tumvante utan bara en tumme…ni skulle bara ana hur jag massakrerar papper i mina försök att få till det, hihi!

Just nu pågår runtom i Sverige en utmaning som går ut på att scrappa hundra alster innan nästa shoppingtur. Inte behöver ni sluta shoppa om ni inte vill,  men däremot vill jag uppmana er att se på era saker med nya ögon! Rota fram era spillbitar så kommer ni nog se att många av dem matchar fint trots att de tillhör olika säsonger och pappersmärken. Inspirerad av utmaningen grävde jag fram spill från massa ”gammalt” DT-material, trotsade mina farhågor och satte igång med spillbitskort!

Till detta kort har jag använt Decorative Edge Cardstock från Fresh Print Clothesline (Little Yellow Bicycle) som grund (det är det turkosa bakgrundspapperet). Sen har jag smäckt på med lite pappersbitar och utklippta flaggor från Dear Lizzy (American Crafts) och dekorerat med band ur samma serie. Stämpeln är förstås en av Scrapgalens skymningstämplar (Miranda med dricka). Runtom motivet har jag duttat turkos pearl maker.

Nästa kort! Här ser ni också lite Dear Lizzy-flaggor. Jag har utgått från det gula Thrift Shop-papperet Near Mint (October Afternoon) och sedan använt Clear Stickers Shapes från Fresh Print Clothesline, en snutt Flowers Transparancy från Chic Bébé Girl (Teresa Collins) samt ett rutigt gult och ett milkshakerosa papper från Will He B The 1 (Nikki Sivils). Wow, ingen dålig mängd papper för att vara mig! *klappar mig själv på axeln*

Flickan är är färglagd med Copics. Visst börjar jag bli lite bättre på att få till det nu? Jag blev utmanad av Linda  att skicka ett kort med ett motiv målat med Copics; självklart antog jag utmaningen och passade på att göra ett sprudlande färgglatt motiv precis som hon brukar göra. Färgkombinationerna är egentligen helt vansinniga men på något sätt så fungerade det ändå? Ja jag tycker nog det…

Ner och rota i era spillbitslådor nu!

Kram från Anneth

 

9 reaktioner på ”Mixa och matcha!

  1. Det är verkligen ett underbart kort som jag fick. Och en vän som var över sa tom att det var gjort i ”Linda” stil.
    Och det andra är givetvis otroligt fint med. 🙂

  2. tack.. 😉

    jo, jag hoppas det med.. det känns lite konstigt och väldigt stort, men jag tror att det blir bra ändå.. bara man får kommit in i det lite.. =)

    snygga kort förresten.. =) jag scrappar sällan själv med så starka färger, men känenr mig riktigt inspirerad faktiskt.. å såna där vimplar är ju riktigt läckra.. kanske man skulle prova på å göra nån dag..

    kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s