Vintage med Bo Bunny och Mr. Holtz

Kopierad från Scrapgalens blogg
 
Hej igen! Som ni märker blir det just nu många alster från mig med gamla fotografier. När man vill framhäva dessa ligger det nära till hands att använda sig av stilen vintage – tänk slitet och gammaldags! Här har jag försökt att göra just detta med hjälp av papper från Bo Bunnys serie Block Party. Även DT Ulrika har satt tänderna i denna pappersserie; hennes läckra alster ser du här och här. Ser ni en viss skillnad i stil mellan hennes layouter och denna? Block Party är väldigt mångsidig och passar till mycket!

Jag har utgått från papperet Celebration (baksidan) och har sedan tjoffat på rätt friskt med dekorationer från bland annat Prima och vår käre Tim Holtz. Layouten är en födelsedagspresent till min mamma (den vackra kvinnan som står bakom de andra) och i hennes värld finns det inget som heter ”less is more” – därför har jag använt fler dekos än jag brukar. Det känns ovant och jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar helheten, men mamma kommer nog älska den och det är huvudsaken!

Ett chipboardhjärta målat medvetet slarvigt med vit crackle paint (Picket Fence) och därefter sotat med svart fluid chalk (Charcoal). Ni ser också djupröda minirosor och en gammal solrosranka från Prima. Vimplarna, eller vad man ska kalla dem, har jag klippt på frihand ur papperet Film (också Bo Bunny, men serien Mama-Razzi). Nålarna är tyvärr slutsålda, men det finns andra fina att välja på här.
Här ser vi en sorts sirlig metallram från Tim Holtz Ornate Plates, en dekoration som jag aldrig ledsnar på, samt hans läckra Film Strip Ribbon i transparent plast. Jag har också droppat lite Glossy Accents på siffrorna för att framhäva dem lite extra.
Jag hoppas verkligen att ni inte har missat Tim Holtz coola Alterations Texture Fades? Det är embossingfoldrar som skapar djupa, snygga mönster i papper. Man kan sen ha dem som de är eller färga in dem med distresser och mister. Läckert va? Här är en bit vanlig enkel cardstock som embossats och gnuggats in med färg.
Och så till sist, en närbild på lite Journaling Tickets från (surprise!) Tim Holtz. Jag har ytterligare en på layouten, men den är dold under ett foto så att texten om personerna på fotot inte syns.

Tack för titten!

Kramar från DT Lillnettan

6 reaktioner på ”Vintage med Bo Bunny och Mr. Holtz

  1. Ja den är riktigt härlig! ❤
    Hade för mig att jag hade kommenterat den. Men uppenbarligen inte. 🙂
    Och fotot är så häftigt med, är ju extra skoj att scrappa såna foton!

  2. Tack för det fina kortet, kunde se direkt att det var från dig utan att öppna =) Tror att det var Tingturastämpeln som avslöjade…Tack också för den vackra hälsningen! Kul det där för det var faktiskt du som inspirerade mig till den där lite ”coola” stilen från början. Snygg LO här ovanför, gillar den lite ovanliga färgkombinationen och är det någon som vet hur Mr TH skall användas så är det du =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s