White Christmas fudge

Ni vet de där ”Lonka-kolorna” (stora, ljusa, smuliga) som brukar finnas bland lösgodiset? Det är en av mina favvogodisar, och nu har jag lyckats göra en fudge som faktiskt blir snäppet godare!

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker (jag tog 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker, för lite kraftigare smak)
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
Lite vaniljsocker (Jag tog lite ekologiskt vaniljpulver som är alldeles mörkt – ser ut som kornen som man skrapar ut ur en vaniljstång. Mums!)
100 g choklad, ljus, mörk eller vit – jag tog vit 🙂 Ta ingen blockchoklad, det är så trist…köp en Maraboubit i valfri smak i stället och använd!

Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temperaturen är 120 grader (eller då det funkar att göra kulprov genom att droppa lite av smeten i kallt vatten och testa att rulla en kula – funkar det så är det klart). Rör i smör och honung och koka ytterligare 2 minuter.

Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält och häll i lite vaniljsocker om du vill. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i bitar. Ställ ut på balkongen och håll vakt så att inga barn eller gottesugna karlar försöker smyga ut och nalla…
Idag har vi ägnat fem timmar åt att måla, riva och slipa i nya lägenheten. Pust. Trötta blir vi, men bra blir det.
Stor kram!
Annonser

3 thoughts on “White Christmas fudge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s