Årets första julklapp!

Ooooh jag är äntligen klar med min första julklapp! Det blir en del hemmagjort i år eftersom vi inom familjen har bestämt oss för att satsa på budgetklappar (fast…hur ofta kommer man inte överens om det egentligen…och man blir ändå luspank VARJE jul?).

Kristofer gillar verkligen inte att köpa paket, stackar’n. Däremot tycker han det är skojigt att slå in dem…förra året hade han klippt sönder en t-shirt och så SYDDE han in min julklapp snyggt och prydligt!?! Jisses, det måste ha tagit lika lång tid som det tog för mig att köpa alla julklappar! Älskling är för underbar. Och knäpp.

Nå, här är storverket i alla fall! Jag köpte en canvastavla (30×30 cm) i en second hand-butik för 20 kr och sen var det bara att dekorera. Det blev fyra små julkort, vardera 11.5×11.5 cm, som pryder den.

30x30 cm

Och här kommer några närbilder:

Ängel nr 1

Ängel nr 2

Ängel nr 3

Ängel nr 4

Änglarna är klippark med design av Inger Harding; de finns bland annat på Panduro och så ett och annat exemplar på Tradera. Jag har dekorerat med bland annat virkade små spetsdukar (gräv djupt i dina lådor, du anar inte vilka skatter som finns där!), stämpelmotiv från Inkido, hydrangeablommor och höstlöv, knappar, pearl floss, Scrapper’s floss och lite pärlor. Många 3D-kuddar sitter under motiven för att skapa djup.

För att binda samman de fyra olika julkorten ytterligare så har jag använt samma mönstersax (”Scalloped edge” från Fiskars) till samtliga kort; någonstans på dem så har jag dekorerat med klippt mörkbrun cardstock. Ett smart sätt att skapa samhörighet, tycker jag.

Biljetterna är en variant av de biljetter som Mirabyll har gjort och som cirkulerar lite varstans (finns bland annat att ladda hem här tillsammans med en smart beskrivning: http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_content&task=view&id=645&Itemid=6). Eftersom min skrivare inte behagar skriva ut på cardstock så skrev jag ut på vanligt skrivarpapper. Sen kokade jag lite vatten, doppade en tepåse i det och drog den sedan över papperet tills det blev brunt och fuktigt – sen är det bara att låta torka (eller blåsa torrt med hårtorken om du som jag är otålig)! Ett bra sätt att lätt och smidigt skapa ett åldrat utseende på papper!

Jag älskar verkligen den här gammaldags stilen! Kanske är den lite FÖR gammaldags för mig personligen, men jag tror att mamma kommer älska tavlan…hon samlade på gamla bokmärkesänglar när jag var liten och gillar sånt som ser lite vintage ut. 🙂

Nu är det kaffedags här i min nydammsugna lägenhet. Ni glömmer väl inte att lyfta huvudet från pysselhörnan och sticka ut nosen i det ljuvliga höstvädret?

Kram Lillnettan

En reaktion på ”Årets första julklapp!

  1. Vilken fiiin julklapp och så mycket roligare det måste vara att få ngt sååå fiiint hantverk.
    Vad läckert det blev med god jul på snöre och alla detaljer på korten. Tack för titten.

    //Jenny/e.j.m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s