Hej och välkommen!

  
Så trevligt att just Du hittade till min rykande färska blogg!
Jag heter Anneth och har äntligen tagit mig tid att skapa en plats som bara är till för bilder på och funderingar kring scrapbooking och cardmaking.

Vad är scrapbooking och cardmaking egentligen, undrar du kanske? Det ska jag genast berätta för dig.

Scrapbooking
är en engelsk term som kan användas när man i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker. Man klipper, klistrar och sätter in olika dekorationer som  exempelvis klistermärken, blommor, små minnessaker, knappar osv.  Bara ens egen kreativitet sätter gränser! Man har också ofta med en text, ”journaling”, som berättar historien bakom fotografierna eller som bidrar till en viss stämning, som en dikt eller en sångtext. Det färdiga alstret kallas ofta för en ”layout”, en LO, som ofta är ca 30×30 cm.

Cardmaking är helt enkelt att göra kort; födelsedagskort, julkort…eller varför inte ”Vill du gifta dig med mig?”-kort? Det finns kort för alla tillfällen i livet! Man kan säga att cardmaking är nästan likadant som scrapbooking fast i ett annorlunda format, och så utgår man ofta från stämpelmotiv snarare än från fotografier.

Scrapbooking är en hobby som främst i USA är väldigt stor; där omsätter hobbyn oerhört mycket pengar! Även i Sverige börjar scrapbooking bli allt större, det kommer fler och fler butiker som säljer scrapbooking på webben och om du kollar noga i din vanliga bokhandel så hittar du förmodligen ett hörn med lite scrapsaker där också!

Nu ska Anneth fixa en skål med frukostgröt och dricka en kopp kaffe till. Håll utkik efter kommande inlägg där jag kommer att lägga upp redan färdiga alster…

Kraaaam Lillnettan!

En reaktion på ”Hej och välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s